Helt siden jeg var barn så har jeg hatt hobby, med andre ord – andre interesser. I følge google så er definisjonen på hobby

an activity done regularly in one’s leisure time for pleasure

Og det stemmer jo! Hvor mange ganger har du ikke kommet hjem etter skole/jobb for å tegne/male/spille spill/strikke/hekle/brodere .. Ja, listen er lang. Det er en aktivitet vi faktisk ser frem til. Noe som blir utført enkelt og lett, uten klaging, uten å prokrastinere, uten noe negativitet. Hobby = glede. Og det er akkurat det jeg ønsker å komme frem til – gleden vi får fra hobby.

Personlig så opplever jeg tiden jeg bruker på min hobby som veldig spesiell og viktig. Dersom jeg steller rundt på omgivelsene rundt meg som for eksempel, tenne på stearin lys, spille musikk som jeg elsker, ha snacks i nærheten og kle meg i komfortable klær, så er jeg rett og slett i en ekstase! Tiden går forbi (lynraskt) , bekymringer forsvinner og det jeg føler kun glede, kreativitet og positivitet.

Vi befinner oss stadig i et samfunn der det er viktig å holde seg oppdatert på sosiale medier, og du skal helst holde deg opptatt 24/7, fordi ‘being busy’ er ‘in’. Men, det er jo forskjell på hva og hvordan man er opptatt. Da jeg var yngre var jeg stadig opptatt fordi jeg gikk på skole, fotball trening og jobbet for å tjene penger. Dersom jeg hadde litt fritid så brukte jeg det til å ta ekstra vakter. Jeg følte meg stresset, og gjorde så mye for så lite. I motsetning til idag, hvor jeg er fortsatt like eller mer opptatt men jeg elsker det jeg driver med! Altså, ja noen dager er bedre enn andre. Meeeen, jeg setter mye mer tid til min hobby! Og ser hvor mye det har påvirket meg positivt. Dersom jeg en dag opplever negativitet og føler at dagen ikke går som ønsket så vet jeg hva jeg skal gjøre for å løfte humøret opp.

I tillegg til det så blir du mye bedre kjent med deg selv! Du utforsker nye sider ved deg selv, prøver ut nye måter å finne løsninger på, skape mønster eller sette sammen noe. Hjernecellene er i bevegelse, du føler deg gira og glad (takket være dopamin). 

Du blir også mer selvstendig og komfortabel i å tilbringe alene tid med deg selv. Mange takler ikke tanken på å tilbringe tid alene, men personlig synes jeg at det er essensielt å ha alene tid! Og faktisk virkelig føle at man har kost seg. Du blir mindre opphengt i unødvendig drama/gossip og mer slukt i en verden av kreativitet og positivitet (noe de fleste er på utkikk etter!). 

Mini sammendrag – viktigheten av en hobby

  1. Indre glede og ro
  2. Utvikle din egen kreativitet
  3. Selvstendighet (også tro på egne egenskaper)
  4. Ser tydelig forskjell på hva du ønsker prioritere! Hva er viktig, hva slags mennesker ønsker du å ha i omkretsen din og bruke tid på, hva er tid egentlig og hva betyr det for deg

Hva er din hobby? Hva opplever du når du er midt oppi det hele?

( Rosa topp finner du her )

Klem

xxx